Neem contact op
20 maart 2024

Deelnemersdag 2024

16 maart 2024

TiZ goes Naturalis!

De Taal in Zicht deelnemersdag van 2024 stond in het teken van dino’s, gezelligheid en nieuwe ontmoetingen. De deelnemersdag wordt gehouden om deelnemers en ouders in het zonnetje te zetten. Ze kunnen zo ook in contact komen met andere deelnemers. Voor deze belangrijke groep mensen wilden we er dit jaar echt een feestje van maken! Daarom gingen we naar museum Naturalis in Leiden.

In oktober van 2023 begon het idee op te borrelen: kunnen we dit jaar naar Naturalis? Onze helden in organisatie Wendy en Lisanne hadden het al snel geregeld en zo gebeurde het. Dat niet alleen wij enthousiast waren, bleek uit de reacties op de uitnodigingen. In amper twee weken tijd meldden 80 gezinnen zich aan. Dat waren 300 ouders en kinderen!

De dag begon al vroeg voor de TiZ-projectleden en de extra helpende handen. ’s Ochtends werden er in alle vroegte nog TiZ-tasjes ingepakt voor alle deelnemers. Daarna installeerde het team zich in Naturalis. De grote zaal werd versierd met picknickkleedjes en de welkomsttafel werd klaargezet. We waren er klaar voor! Alle deelnemers kregen bij ontvangst een mooie naamsticker. En ze konden nog even rondneuzen in het winkeltje van Naturalis.

We begonnen de dag in een grote zaal van Naturalis, met een primeur: de TiZ-picknick. Met dino-limo en een lunchbox in de hand zocht iedereen een plekje in de zaal. Projectleider Iris opende de dag. Ze vertelde wat er die dag gingen gebeuren en natuurlijk over project Taal in Zicht. Daarna was het tijd voor de TiZ-Naturalis quiz met Mélanie en Britt. We leerden de deelnemers beter kennen door leuke dierenfeitjes te koppelen aan vragen over henzelf. “Wist jij bijvoorbeeld dat de roodoog-maki-kikker in Zuid-Amerika leeft? Waar kom je zelf vandaan?” Er werd antwoord gegeven door een grote dobbelsteen-microfoon door de zaal te gooien.

Na dit ”officiële stuk” was het tijd voor het hoogtepunt: iedereen mocht het museum in. Tijd om Trix de T-Rex te ontmoeten! De deelnemers kregen een TiZ-goodiebag én, heel belangrijk, een oranje vlaggetje. Hiermee konden gezinnen elkaar herkennen in het museum. Zo kwamen er allerlei leuke gesprekken op gang. En het allerbelangrijkste: de TiZ-deelnemer voorop, want die was vandaag de baas!

Tot volgend jaar! 🙂