NIEUWS

Zo lees je meer over het onderzoek

Het project Taal in Zicht 0-5/5-18 volgt jonge kinderen met TOS, die de behandelgroepen van de NSDSK, Auris, Pento, Adelante en Kentalis hebben verlaten, 20 jaar in hun ontwikkeling. Hieronder vind je een factsheet waar we meer vertellen over het onderzoek. Later kun je op deze website ook factsheets met onderzoeksresultaten vinden.


Bekijk deze animatie voor de eerste onderzoeksresultaten


Wat doen we met alle informatie die we verzamelen?

Onder het kopje ”RESULTATEN’ vindt u de resultaten van Taal in Zicht. Die presenteren we aan andere onderzoekers en professionals uit de praktijk. U vindt er ook een webinar speciaal voor ouders. Nieuwsgierig? Neem een kijkje.


Publicatie in Van Horen Zeggen
Het eerste artikel van Taal in Zicht is een feit! Het artikel  is gepubliceerd in Van Horen Zeggen. Dat is een kennisplatoform over TOS en doof- en slechthorendheid. U kunt het artikel hier lezen.


Webinar eerste onderzoeksresultaten
Speciaal voor ouders van kinderen die meedoen aan Taal in Zicht hebben we een webinar opgenomen. In 15 minuten vertellen we over de eerste resultaten van het onderzoek. Bekijk de webinar hieronder of via Youtube.

Taal in Zicht dag
Op zaterdag 19 oktober was de eerste Taal in Zicht dag. In een dansschool in Nijkerk verzamelden kinderen, ouders en broertjes en zusjes. De kinderen dansten erop los in de danszaal. Ouders kregen de eerste onderzoeksresultaten te zien. Ook kwamen ouders met interessante onderzoeksvragen voor de volgende meetmomenten. Ouders konden ook met elkaar in gesprek onder het genot van fruit en taart. De kinderen sloten de dag af met een voorstelling voor hun ouders.


De Taal in Zicht dag werd feestelijk aangekondigd. De eerste plannen voor de volgende Taal in Zicht dag worden gemaakt. Zijn jullie er (weer) bij?